zondag 15 januari 2012

Week 3: Recept

De ingredienten
Deze week een recept. Een winterse stoofschotel!

Ingrediënten:

1,5 flesje Guinnes bier, of ander bruin bier (ongeveer 440 ml)

2 grote potten bruine bonen

1 pot pittige tomatensaus, bijvoorbeeld Tomato & Chilli pasta saus van Jamie Oliver (350 gram)

4 uien in ringen

250 ml runderbouillon

2 laurierblaadjes

800 gram braadworsten

3 eetlepels basterdsuiker


(Wij eten hier met 2 volwassenen en een peuter 2 dagen van)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Braad de worstjes gaar in een koekenpan. Haal de worstjes uit de pan en bak dan de uien zacht en glazig. Voeg dan de pastasaus, het bier, de laurieblaadjes, de bouillon en de suiker toe en breng het aan de kook. Laat het 5 á 10 minuten zachtjes borrelen.

Laat de bonen uitlekken en doe ze in een ovenschaal, leg de worstjes er bovenop en giet de saus erover. Daarna 40 minuten in de oven laten stoven.

Lekker met aardappelpuree!
















1 opmerking:

Mandy zei

Ziet er lekker uit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...